In deze regio’s is school@work actief

School@Work is een initiatief van mboRijnland en Promen. Samen met partners werken we binnen School@Work in de verschillende regio’s. Hier bieden we samen werk- en leertrajecten aan. De samenwerking is tussen mbo-instelling, gemeenten, praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, sociale werkbedrijven en reguliere bedrijven. We staan open voor nieuwe samenwerkingen en zijn op zoek naar deelnemende bedrijven; om zo jongeren nog meer kansen te bieden!

Word ook partner!

Midden holland

Ook in Midden Holland e.o. zijn er jongeren die geen werk hebben en geen toegang (meer) hebben tot scholing. Vaak hebben ze een arbeidsbeperking, geen startkwalificatie en worstelen ze met zichzelf of problemen. Ze lopen sterk het risico om na hun 23ste in een uitkering te belanden.

Promen, mboRijnland en de gemeente Gouda hebben daarom de handen in één geslagen om kwetsbare jongeren in de regio passende leer- en werktrajecten aan te bieden. Ook de gemeenten Bodegraven Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben zich aangesloten bij dit initiatief.

Voorbeeld van een werk- en leertraject is een traject dat Promen in eigen (bedrijfsomgeving) in samenwerking met mboRijnland aanbiedt. Het doel hiervan is het begeleiden van jongeren naar een niveau-1-diploma en betaald werk of naar een niveau-2-opleiding.

Alphen aan den Rijn

Iedereen heeft recht op onderwijs en kansen op de arbeidsmarkt! School@Work binnen Alphen aan de Rijn biedt jongeren vanuit de Internationale Schakelklas (ISK) die (nog) niet kunnen doorstromen naar het mbo een schakeltraject waar ze schoolvaardig worden gemaakt en waar arbeidsvaardigheden worden getraind. Ook helpt dit hen bij het ontdekken van hun talenten.

Gemeente Alphen aan den Rijn, Park College van Horizon, Ton in de buurt, Scope en mboRijnland werken samen met Rijnvicus(voorheen SWA) om voor deze jongeren verschillende leerwerktrajecten te verzorgen.