power

Leren op de werkvloer = hybride leren

School@Work is een 1-jarig mbo leer-werk traject. Zonder eerst in de schoolbank te zitten, start je vanaf de eerste dag binnen het leer-werk bedrijf. De School@Work docent (van mboRijnland) geeft je daar onderwijs. Leert je alléén die theorie die nodig is voor het leren en werken in de praktijk. Na ieder kort stukje theorie volgt de praktijk. De praktijkopleider laat je zien hoe de theorie in de praktijk werkt. Docent en praktijkopleider werken nauw samen. Juist daarom heet School@Work een ‘leer-werktraject’.

1-jarige en 2-jarige trajecten

School@Work is bestemd voor (jong) volwassenen die weinig kansen hebben op werk of scholing. Alleen voor studenten met onderstaande achtergrond, kan School@Work bij uitzondering 2 jaar duren.

  • Inburgeraars, vluchtelingen, anderstaligen en statushouders die nog weinig Nederlands spreken en begrijpen. Hiervoor is een tweejarig School@Work leer-werktraject ontwikkeld. Dit leer-werktraject gaat alleen van start als er voldoende aanmeldingen zijn.
  • (Jong) Volwassenen die sociale vaardigheden missen of een arbeidsbeperking hebben, kunnen 2 jaar nodig hebben om klaargestoomd te worden voor hun baan. Deze studenten verlengen dan het éénjarig leer-werktraject.

 

Gepersonaliseerd leren

School@Work is een ‘entree opleiding op maat’. Deze voldoet aan de kwaliteitseisen en -normen van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en het mboRijnland. De eerste 8-10 weken werk je aan je basis werknemersvaardigheden. Het op tijd aanwezig zijn, je aan-en afmelden, aandacht houden bij het werk (in plaats van Social Media bij te houden), het plannen en organiseren van (school)werk en omgaan met frustraties als bijvoorbeeld een opdracht minder leuk is om te doen. School@Work leert je vragen te (durven) stellen op de werkvloer, een gesprek aan te gaan en nieuwsgierig te zijn.

Daarna volgen 32-40 weken waarin theorie en praktijk afwisselen. Je leert zelf na te denken over hoe je taken uitvoert en hoe je je doelen haalt. Je werkt aan profielverdieping en verbreding. In Deze weken bereid je je ook voor op verschillenden toetsen en examens. In de laatste periode ga je op voor je praktijkexamen (PvB). Alles in overeenstemming met het leer-werkbedrijf en je docent.

© School@Work 2021. All Rights Reserved