power

Leerwerktrajecten School@Work

School@Work is een éénjarig mbo leerwerktraject (BOL). Dit houdt in dat je twee dagen samen met je docent in de praktijk aan het leren bent. We noemen dit de leerwerkdagen. Daarnaast heb je een stagedag waarop je laat zien wat je geleerd hebt. Tot slot heb je nog een generieke lesdag waar je voornamelijk met de vakken Nederlands, rekenen en Loopbaan & Burgerschap bezig bent. Dit doe je binnen een door jou gekozen profiel.

De eerste weken werk je aan je werknemersvaardigheden en onder zoek je wat bij jou past. Daarna volgen weken waarin theorie en praktijk afwisselen. Je leert zelf na te denken over hoe je taken uitvoert en hoe je je doelen haalt. Je werkt aan profielverdieping en verbreding. Je bereidt je ook voor op je examens. In de laatste periode van het leerwerktraject ga je op voor je praktijkexamen (PvB). Alles in overeenstemming met het leerwerkbedrijf en je docent.

Profielen

Assistent Logistiek
Tijdens de opleiding assistent Logistiek leer jij om ondersteunende werkzaamheden uit te voeren in de logistieke sector. Bijvoorbeeld in een magazijn, op de veiling of in de groothandel.

 

Assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie
Tijdens de opleiding assistent Horeca, Voeding of Voedingsindustrie leer jij hoe je ondersteunende werkzaamheden verricht en hoe je werkplekken in zowel de horeca als in de voedingsindustrie klaar maakt voor gebruik. Je leert hoe je voedingsproducten bewerkt, en hoe je alle gereedschappen en machines schoon houdt waarmee je werkt. Bijvoorbeeld in een bedrijfsrestaurant of in een bakkerij.

 

Assistent Dienstverlening en Zorg
Tijdens de opleiding assistent Dienstverlening en Zorg leer jij hoe je ondersteunende werkzaamheden verricht die gericht zijn op het gebruiksklaar maken van werkruimtes. Denk hierbij aan het vooral het schoonmaken van verschillende ruimtes en soms ook klein technisch onderhoud zoals het vervangen van een lamp. Bijvoorbeeld bij een verzorgingstehuis, een facilitaire dienst of schoonmaakbedrijf.

 

Eenjarige en tweejarige trajecten

School@Work is bestemd voor (jong)volwassenen die weinig kansen hebben op werk of scholing. Alleen voor studenten met onderstaande achtergrond, kan School@Work bij uitzondering 2 jaar duren.

  • Inburgeraars, vluchtelingen, anderstaligen en statushouders die nog onvoldoende de Nederlandse taal beheersen (A2 of lager). Hiervoor is een tweejarig School@Work leerwerktraject ontwikkeld. Dit leerwerktraject gaat alleen van start als er voldoende aanmeldingen zijn.
  • (Jong)volwassenen die om diverse redenen meer tijd nodig hebben, kunnen in overleg met de docent het eenjarig traject verlengen met nog een jaar.

 

Hybride leren

Hybride leren betekent dat je leert en werkt op de werkvloer, in de praktijk dus. Direct vanaf de start van jouw leerwerktraject. Je docent en je praktijkopleider werken nauw samen en stemmen onderwijs en praktijk op elkaar af. Zo kan je direct in de praktijk werknemers- en beroepsvaardigheden leren en toepassen. Dat is de kracht van een hybride leerwerktraject zoals School@Work.

 

Gepersonaliseerd leren

Het leerwerken is afgestemd op jouw leerdoelen. Leerdoelen gericht op je persoonlijke ontwikkeling, planning en voortgang van je leren.  Je hebt wekelijks een coachgesprek over jouw leerontwikkeling met je studieloopbegeleider. Je hebt zelf de regie: je bent verantwoordelijk voor het voldoen aan de voorwaarden van het entree diploma en je eigen (leer)ontwikkeling. De docent en de praktijkopleider helpen je hierbij.

School@Work leert je eigenaar te worden van je eigen ontwikkeling en toekomst door bijvoorbeeld vragen te (durven) stellen op de werkvloer, een gesprek aan te gaan en nieuwsgierig te zijn.

© School@Work 2024. All Rights Reserved