whole

Opleiding proces

School@Work stoomt je in 1 jaar klaar voor passend werk. Of klaar om te kunnen starten met de opleiding van jouw keuze op niveau 2. Jij neemt daarom onderstaande 3 stappen.

Stap 1: Aanmelden   

Je wordt aangemeld door je werkcoach, intaker, participatiecoach of begeleider van de gemeente. Ook kan je worden aangemeld door je mentor van Pro (praktijkonderwijs), VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) of ISK (Internationale Schakelklassen). Na je aanmelding volgt de intake met een intaker van het mboRijnland en een gesprek met je toekomstige docent. Meestal word je geplaatst in het leer-werktraject van de locatie van je keuze.

 

Stap 2: je leer-werktraject volgen  

Trajecten starten steeds in februari en september. Vanaf dag 1 start je binnen je sociale leer-werk bedrijf. Je School@Work docent geeft je daar de korte, praktische lessen. Die je met je praktijkopleider meteen daarna in praktijk brengt. En dat is fijn, want jij leert het makkelijkst in de praktijk! Makkelijk!

Je docent en je praktijkopleider werken samen met jou aan ontwikkeling van je talenten. In periode 1 leer je de basiswerknemersvaardigheden. En wen je aan leren en werken. Wat wordt er van jou als ‘werknemer’ en ‘student ’verwacht? School@Work coacht je om je aan werktijden te houden, pauzes te nemen volgens afspraak en om je bijvoorbeeld niet te laten afleiden door je telefoon. Aan het einde van deze periode maak je een definitieve profielkeuze. In periode 2 ga je aan de slag met de beroepsvaardigheden die bij je profielkeuze passen. School@Work leert je hoe je bijvoorbeeld assisteert in de keuken van het bedrijfsrestaurant, in het magazijn of bij het schoonmaken van kantoren of buiten ruimten.

 

Stap 3: Passend werk ‘in de pocket’ of toch door naar het mbo

School@Work laat je steeds meer los. Het leer-werkbedrijf geeft je steeds meer verantwoordelijkheden. Jij werkt stapje voor stapje steeds zelfstandiger in bijvoorbeeld de kantine, het magazijn of in de schoonmaak. Bij de eindstreep van School@Work ontvang jij van het mboRijnland je diploma op niveau 1. En ben je geschikt voor je baan binnen of buiten jouw leer-werkbedrijf of stoom je toch door naar een opleiding op niveau 2.

Investeren in onze studenten 
is investeren in de toekomst

power

Neem contact op met SchoolatWork

Benieuwd naar de mogelijkheden om bij te dragen aan het opbouwen van een duurzame toekomst voor onze studenten?

Direct contact

© School@Work 2021. All Rights Reserved