whole

Zo ziet School@Work eruit

School@Work stoomt je in 1 jaar klaar voor passend werk. Of  School@Work stoomt je klaar om te kunnen starten met de opleiding van jouw keuze op niveau 2. Je doorloopt daarvoor onderstaande 3 stappen.

Stap 1: Aanmelden   

Je wordt aangemeld door je werkcoach, intaker, participatiecoach of begeleider van de gemeente. Ook kan je worden aangemeld door je mentor van Pro (praktijkonderwijs), VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) of ISK (Internationale Schakelklassen). Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek bij het mboRijnland gevolgd door een gesprek met je toekomstige docent. Meestal word je geplaatst in het leerwerktraject van de locatie van je keuze.

 

Stap 2: je leerwerktraject volgen  

Trajecten starten steeds in februari en september. Vanaf dag 1 start je binnen je sociale leerwerkbedrijf. Jouw School@Work docent geeft je daar korte, praktische lessen. Die jij met jouw praktijkopleider meteen daarna in praktijk brengt. En dat is fijn, want jij leert het makkelijkst in de praktijk! Makkelijk!

Je docent en praktijkopleider werken samen met jou aan de ontwikkeling van je talenten. In periode 1 leer je werknemersvaardigheden. En wen je aan leren en werken. Wat wordt er van jou als ‘werknemer’ en ‘student ’verwacht? Jouw School@Work docent coacht je om je aan werktijden te houden, pauzes te nemen volgens afspraak en om je bijvoorbeeld niet te laten afleiden door je telefoon. Aan het einde van deze eerste periode maak je een definitieve profielkeuze. In periode 2 ga je aan de slag met de beroepsvaardigheden die bij je profielkeuze passen. De praktijkopleider leert jou in samenwerking met jouw docent van hoe je bijvoorbeeld assisteert in de keuken van het bedrijfsrestaurant, in het magazijn of bij het schoonmaken van kantoren of buitenruimten.

 

Stap 3: Passend werk ‘in de pocket’ of toch door naar het mbo

School@Work laat je steeds meer los. Het leerwerkbedrijf geeft je steeds meer verantwoordelijkheden. Jij werkt stapje voor stapje steeds zelfstandiger in bijvoorbeeld het bedrijfsrestaurant, het magazijn of in de schoonmaak. Bij de eindstreep van jouw traject binnen School@Work ontvang jij van mboRijnland je diploma op niveau 1. Nu ben je geschikt voor een baan binnen of buiten jouw leerwerkbedrijf. Of je stoomt door naar een opleiding op niveau 2.

Investeren in onze studenten is investeren in de toekomst

power

Neem contact op met School@Work

Benieuwd naar de mogelijkheden om bij te dragen aan het opbouwen van een duurzame toekomst voor onze studenten?

Direct contact

© School@Work 2024. All Rights Reserved